U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Onderhoud van daken, dakgoten en waterafvoeren

Wist u dat uw verzekering waterschade door achterstallig onderhoud niet dekt?

U draait dan zelf voor alle kosten op. Bij een forse bui stroomt het water eenvoudig uw pand in. Gevolgen zijn natte en beschadigde muren en plafonds, laminaat etc. U krijgt ook nog eens een forse rekening voor herstel van het dak, de dakgoten en waterafvoeren.

Voorkom schade door lekkage, dakgoten en verstopte waterafvoeren

Steeds vaker worden wij in Nederland getroffen door noodweer. Korte en hevige (hagel)buien die veel schade kunnen aanrichten aan en in uw pand. Bij een forse bui stroomt het water eenvoudig uw pand in. Gevolgen zijn natte en beschadigde muren en plafonds, laminaat etc. U krijgt ook nog eens een forse rekening voor herstel van het dak, de dakgoten en waterafvoeren. Het komt steeds vaker voor dat deze schade ontstaat door lekkage van daken, dakgoten en verstopte (door afvallende bladeren) waterafvoeren. Terwijl deze schade in veel gevallen eenvoudig te voorkomen is. En u daarmee veel financiële ellende bespaart.

Controleren en onderhouden

Controleer (of laat controleren) éénmaal per jaar uw dak, de dakgoten en alle waterafvoeren. En laat gebreken direct repareren. Veel waterschade ontstaat door achterstallig onderhoud. Controleer direct of alle waterafvoeren en dakgoten goed functioneren en bladvrij zijn.
Goed onderhoud helpt bij het voorkomen van waterschade. Wist u dat uw verzekering waterschade door achterstallig onderhoud niet dekt? U draait dan zelf voor alle kosten op.
Maak daarom altijd een onderhoudsplan. In het onderhoudsplan maakt u een planning voor het onderhoud dat u het komende jaar/ de komende jaren wilt doen. Budgetteer het onderhoud en werk dit onderhoudsplan regelmatig bij. Bewaar het onderhoudsplan en de nota’s van onderhoud goed. U houdt hiermee goed zicht op uw planning en wordt u onverhoopt toch door waterschade getroffen, kunt u de verzekeraar aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om dit soort schades te voorkomen.

Onderneem actie

  • Maak een onderhoudsplan
  • Controleer daken, dakgoten en afvoeren op slijtage of gebreken, en laat deze herstellen
  • Zorg dat dakgoten en afvoeren bladvrij zijn

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van al onze tips en preventiemaatregelen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. De tips komen dan automatisch in uw mailbox terecht.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

* indicates required


    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen