U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Startende ondernemer

Welke bedrijfsverzekeringen heeft u nodig als startende ondernemer?

Verzekeringen voor startende ondernemersEr zijn veel verzekeringen die u kunt afsluiten als startende ondernemer. Maar welke verzekeringen heeft u echt nodig? Moet u alles wel verzekeren?
Wij begrijpen dat u niet precies weet welke verzekeringen u nodig heeft. Hieronder laten wij u een aantal veel voorkomende verzekeringen zien. U bepaalt natuurlijk zelf welke verzekeringen u wilt afsluiten. Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Bedrijfsaansprakelijkheid
Stel er gaat iets mis tijdens uw werk en u veroorzaakt schade aan derden? Dan is het maar goed dat u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten.

Tip! Let altijd op de verzekerde hoedanigheid. Dit zijn uw precies omschreven werkzaamheden. De verzekeraar toetst bij schade de dekking aan dit criterium.
Heeft u een klusbedrijf of doet u aanverwante werkzaamheden? Vul dan dit formulier in en mail ons deze toe (klusformulier). Wij zorgen dan voor een op maat gemaakte offerte, precies passend aan uw werkzaamheden. U weet dan altijd dat u een juiste dekking heeft.

Tip! Uw zakelijke werkzaamheden vallen niet onder de dekking van uw privé aansprakelijkheidsverzekering (avp)

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Geeft u voornamelijk adviezen? Stel een klant van u lijdt schade ten gevolge van een advies dat u heeft gegeven? Dan is het maar goed dat u hiervoor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten.

Opstalverzekering
De opstalverzekering dekt schade aan uw bedrijfspand of de verbeteringen die u aan het pand heeft aangebracht (verbouwingen).

 

Goederen- en inventarisverzekering
Deze verzekering wordt ook wel Brand/ Inbraakverzekering genoemd. Een goederen- en inventarisverzekering dekt schade aan uw inventaris en voorraden.

Bedrijfsschadeverzekering
40% van de bedrijven die brand hebben gehad gaat helaas failliet. In veel gevallen komt dit omdat er een forse tijd overheen gaat voordat het bedrijf weer herstart. Een bedrijfsschadeverzekering dekt de vaste kosten die u na een brand moet doorbetalen, ondanks dat u (tijdelijk) geen omzet meer draait. Tevens is de terugval in bruto-winst gedekt.
Deze verzekeringsvorm wordt ook wel continuïteitsverzekering of brutowinstdervingsverzekering genoemd.

Zakelijke Rechtsbijstandverzekering
Stel u krijgt een conflict met een leverancier of klant? Dan is het maar goed dat u een zakelijke rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. In dat geval helpt de rechtsbijstandverzekeraar u met juridische adviezen.

 

Ziekteverzuimverzekering
Start uw bedrijf met personeel? Denkt u dan aan een ziekteverzuimverzekering. Een verzuimverzekering dekt de loondoorbetalingsverplichting die u als werkgever heeft bij ziekte van personeel en voorkomt dat u geconfronteerd wordt met enorme kosten als u personeel lang arbeidsongeschikt blijkt te zijn. Deze kosten kun u als startende ondernemer misschien niet zelf dragen.

Direct u verzekeringen afsluiten?

Dat kan gemakkelijk online, zonder een lang papieren aanvraagtraject. Bereken zelf de premie en sluit direct uw verzekering af.

Bestelautoverzekering

Natuurlijk kunt u ook uw bestelauto goedkoop verzekeren bij Logisch Verzekerd. U vergelijkt uw bestelautoverzekering online en sluit deze af in 5 minuten. Bovendien heeft u meestal direct dekking. Vraag nu een premievergelijking op en ontdek welke verzekeraar het beste bij u past en het goedkoopste is.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Logisch Verzekert biedt u geen AOV aan. Reden is dat wij deze verzekeringsvorm geen product vinden om via internet aan te bieden. Natuurlijk denken wij met u mee:
Wij kunnen u doorverwijzen naar een partner met veel kennis, ervaring in het adviseren van arbeidsongeschiktheid. Wij bieden u als klant een gratis second opinion aan als u uw AOV wilt laten toetsen. Vraag ons dit gerust!

Preventie

Wil u meer weten over de preventie-eisen die verzekeraars stellen. De meest voorkomende hebben we voor u op een rij gezet.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen