U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Bedrijfsrechtsbijstand verzekering

Wat dekt een bedrijfsrechtsbijstandverzekering?

Op de meeste bedrijfsrechtsbijstandverzekeringen zijn de volgende dekkingen van kracht:

  • Conflicten m.b.t. kopen, huren en onderhouden van bedrijfsruimten: Wordt uw gehuurde pand niet goed onderhouden?, een conflict met het schoonmaakbedrijf? Allemaal zaken die uw aandacht vragen en u afleiden van uw eigen klanten.
  • Conflicten met leveranciers van diensten/ goederen t.b.v. uw eigen bedrijfsvoering: Dit kan bijvoorbeeld een foute of slechte levering betreffen of herhaalde storingen in ICT netwerken. Natuurlijk krijgt u uw geld terug, wordt e.e.a. hersteld. Maar hoe zit het met de belofte die u nu niet kunt waarmaken aan uw klanten? Ook hier komt schade uit voort, die u graag vergoed wilt zien. Zeker als dit niet de eerste keer is, dat u een verkeerde of foutieve levering heeft gekregen of als u weer een storing in uw systeem heeft.
  • Conflicten met klanten die goederen en diensten van u afnemen: Een vervelende situatie, want u heeft kosten gemaakt om de dienst/ product te leveren en er was al een akkoord van de klant. Hoe krijgt u nu uw gemaakte kosten vergoed? Een bedrijfsrechtsbijstandverzekering kan u hierbij ondersteunen.
  • BedrijfsrechtsbijstandverzekeringConflicten m.b.t. aanneemovereenkomsten: U denkt alles keurig geregeld te hebben met een goede overeenkomst. Toch houdt uw opdrachtgever zich niet aan de afspraken zoals deze zijn opgenomen in de aanneemovereenkomst. Dan kunt u de hulp van uw bedrijfsrechtsbijstandverzekering goed gebruiken.
  • Conflicten met uw personeel:Een conflict met een van uw werknemers levert ellende op waar u als werkgever niet op zit te wachten. Hoe gaat u te werk als een conflict zich toch voordoet? Uw bedrijfsrechtsbijstandverzekering kan u bijstaan in het conflict.
  • Als subdekking kunt u bedrijfsvoertuigen meeverzekeren: Naast uw bestelauto- of autoverzekering, kan het handig zijn om ook rechtsbijstand voor uw motorvoertuig te hebben. Naast de schade die u heeft veroorzaakt met uw voertuig, bent u dan ook verzekert van rechtshulp.

*Let op dat een rechtsbijstandverzekering een inlooptermijn kent van drie maanden. Dit betekent dat als u vandaag een verzekering afsluit u pas dekking heeft voor juridische hulp na drie maanden. Ontstaat een conflict in deze periode van drie maanden zal er voor dit conflict geen dekking zijn. Tevens bestaat er geen dekking voor reeds ontstane conflicten (inloop).

Focus op uw activiteiten als ondernemer

Als (startende) ondernemer, met of zonder personeel, sluit u bedrijfsverzekeringen af om risico’s af te dekken die u zelf financieel niet kunt of wilt dragen. Of u nu ZZP’er bent of een bedrijf heeft met personeel, u maakt steeds bewust een keuze wat u wel en niet verzekert.
Veel ondernemers verzekeren de kosten van juridische hulp niet. De reden laat zich raden: een bedrijfsrechtsbijstandverzekering is duur. U betaalt al snel enkele honderden euro’s per jaar. Maar realiseert u zich dat het inhuren van een advocaat al snel meer kost? Een rechtsbijstandverzekeraar helpt u bij juridische conflicten en neemt u een (financiële) last van uw schouder. U kunt zich hierdoor blijven focussen op uw activiteiten als ondernemer. Dat is wel zo prettig. Logisch Verzekerd biedt zowel ZZP’ers als ondernemers met personeel een bedrijfsrechtsbijstandverzekering die u op maat kunt samenstellen. Bereken hieronder de premie die bij uw pakket past en sluit de bedrijfsrechtsbijstandverzekering direct af, bij de verzekeraar van uw keuze.

Nu uw bedrijfsrechtsbijstandverzekering afsluiten?

Dat kan gemakkelijk online, zonder een lang papieren aanvraagtraject. Bereken zelf de premie en sluit direct uw verzekering af.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen