U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Welke sloten heeft u nodig voor de zakelijke opstalverzekering?

Verzekeraars stellen voor eigenaren en huurders van panden eisen aan de sloten.  In de meeste gevallen wordt 2** SKG geëist. Afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden binnen het pand worden zwaardere eisen aan hang & sluitwerk gesteld. Soms 3***SKG. Dit betekent dat naast de zwaarte van de sloten en cilinders, ook de deuren en kozijnen voldoende weerstand moeten bieden. Denk er aan dat het aantal ** pas geldt als ook de sluitkom geplaatst is.
Logisch Verzekerd informeert u altijd vooraf welke type sloten voor u geldt.

Inbraakpreventie

Logisch Verzekerd helpt veel klanten met het verzekeren van (zakelijke) panden. Denk hierbij aan klanten actief in de horeca, detailhandel of Groothandel. Verzekeraars stellen naast eisen aan brandpreventie ook eisen op het gebied van inbraakpreventie. Eén van deze eisen is het hebben of treffen van goed hang- en sluitwerk voor wat betreft sloten aan deuren en ramen.

Goede inbraakpreventie bestaat onder andere uit:

  • bouwkundige zaken als goede en stevige deuren en ramen en kozijnen
  • goed hang en sluitwerk voor wat betreft sloten
  • inbraakalarm
  • overig als rolluiken, beveiligingscamera, mistgeneratoren etc.

In dit artikel gaan wij specifiek in op goed hang & sluitwerk, sloten op ramen en deuren.
Als eigenaar van een pand of als huurder hiervan wilt u natuurlijk voorkomen dat er bij u ingebroken wordt. Als eigenaar wilt u geen schade aan het pand als kapotte sloten en deuren, ontzette deurkozijnen etc.. Als huurder wilt u natuurlijk niet dat uw inventaris of goederen gestolen worden. Inbraak voorkomen is bijna onmogelijk. Wel kunt u er veel aan doen om het voor inbrekers lastig te maken bij u in te breken. Hoe meer moeite inbrekers moeten doen, des te groter is de kans dat ze uw deur voorbij gaan. Eén van de zaken die zowel eigenaar als huurder kan doen is het monteren van goed hang & sluitwerk aan ramen en deuren.

SKG-IKOBStichting Kwaliteit Gevelbouw

Iedereen kent de term SKG wel. Niet iedereen weet dat deze afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een keurmerk dat aangeeft hoeveel minuten inbraakvertraging u creëert door middel van goed hang en sluitwerk. Hoe hoger het aantal sterren, hoe groter de inbraakvertraging en dus des te langer het duurt voordat een inbreker uw pand binnen komt en uw goederen meeneemt. Inbrekers laten zich afschrikken door sloten waarop het SKG keurmerk staat vermeld.

De SKG is onderdeel van de SKG-IKBOB Certificatie BV. Deze organisatie is ontstaan uit de fusie van IKOB-BKB en SKG.

Goede sloten voor de zakelijke opstalverzekering

Goede sloten hebben het SKG keurmerk. Dit keurmerk is opgebouwd uit sterren. Hoe meer sterren, hoe zwaarder de sloten, hoe langer het duurt voordat een inbreker bij u binnen is. Hierdoor kunt u inbrekers proberen af te schrikken. Hij/ zij zal zich hopelijk wel drie keer bedenken bij u in te breken.
Verzekeraars stellen voor eigenaren en huurders van panden eisen aan de sloten. Logisch Verzekerd verzekert veel detailhandel, horeca en (verhuurd) vastgoed. In de meeste gevallen wordt 2** SKG geëist. Afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden binnen het pand worden zwaardere eisen aan hang & sluitwerk gesteld. Soms 3***SKG. Dit betekent dat naast de zwaarte van de sloten en cilinders, ook de deuren en kozijnen voldoende weerstand moeten bieden. Denk er aan dat het aantal ** pas geldt als ook de sluitkom geplaatst is.
Logisch Verzekerd informeert u altijd vooraf welke type sloten voor u geldt.

Hoe controleert u welke type sloten u heeft?

Heel eenvoudig. Op het deurbeslag, vaak onder de klink, vindt u een logo van SKG. Op dit logo staat een aantal sterren vermeld. In de meeste gevallen kijkt u op het deurbeslag aan de buitenzijde, maar ook de binnenzijde vermeldt meestal het aantal sterren.sloten voor de zakelijke opstalverzekering

Vindt u het keurmerk SKG niet, dan zal in de meeste gevallen uw hang & sluitwerk onvoldoende zijn om aan de eisen van verzekeraars te voldoen. U moet uw sloten dan laten vervangen door een erkend installateur.

Hieronder hebben wij voorbeelden van het keurmerk SKG opgenomen, inclusief een korte toelichting op het aantal minuten inbraakvertraging per ster.

SKG_1STERSKG 1 ster

SKG logo 1 Ster – 3 minuten ( standaard inbraakwerend )
Hang- en sluitwerk met dit keurmerk betekent dat het minimaal 3 minuten weerstand biedt bij inbraak met eenvoudig gereedschap als een breekijzer of schroevendraaier.

 

SKG_2STERSKG 2 ster

SKG logo 2 Sterren – 3 minuten ( zwaar inbraakwerend )
Bij veiligheidssloten en grendels met dit keurmerk, moeten deze minimaal 3 minuten weerstand bieden bij inbraak met een uitgebreide gereedschapsset.

 

SKG_3STERSKG 3 ster

SKG logo 3 Sterren – 5 minuten ( extra zwaar inbraakwerend )
Hang- en sluitwerk met het SKG keurmerk en drie sterren moeten uw woning minimaal 5 minuten weerstand bieden tegen een inbreker met zwaar gereedschap. Hierbij moeten niet alleen het slot, de scharnieren en de cilinder van zware kwaliteit zijn, maar moeten ook de deur en kozijn voldoende weerstand bieden.

 

SKG_RVSKG met vinkje

SKG logo met 1 vinkje
Een product met dit logo heeft een SKG erkenning, dit houdt in dat dit product een aanvulling is op de goedgekeurde SKG producten volgens het politie keurmerk veilig wonen.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen