U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Inbraakpreventie – organisatorische maatregelen

Inbraakpreventie – organisatorische maatregelen

Er is een aantal maatregelen die u zelf gemakkelijk kunt nemen. Inbraakpreventie begint met het nalaten of juist aanpassen van bepaalde gewoonten om inbraak te voorkomen. Deze maatregelen noemen we organisatorische maatregelen. In dit artikel vertellen we u hier meer over.

Preventiemaatregelen

U huurt een bedrijfspand voor uw bedrijf, en u wilt uw goederen tegen diefstal verzekeren. Verzekeraars stellen eisen om diefstalschade na inbraak te voorkomen. Deze preventie-eisen worden omschreven in de clausules van uw verzekeringspolis. Denk hierbij aan een inbraakalarm met doormelding naar een meldkamer, goed hang & sluitwerk (minimaal 2**SKG) op ramen en deuren. Er zijn echter nog meer maatregelen die u kunt nemen om diefstal van uw goederen te voorkomen.

Organisatorische maatregelen:

Inbraakpreventie begint met het nalaten of juist aanpassen van bepaalde gewoonten. Denk hierbij aan het volgende:

 • Goed sleutelbeheer.
  Wie bezit een sleutel? Hoeveel sleutels zijn in omloop? Voorkom dat er gemakkelijk een kopie gemaakt kan worden van uw sleutels. Heeft u meerdere sleutels in omloop? Houd dan een sleutelregister bij.
 • Sluit bij afwezigheid alle ramen en deuren goed af.
  Ook als u maar kort weg gaat, moeten de ramen en deuren goed afgesloten worden. Een inbreker heeft maar kort nodig om binnen te komen.
 • Sluit als u het pand verlaat geen kasten af.
  Als kasten openblijven, kunnen ze niet opengebroken worden. Dit om onnodige schade te voorkomen, als er toch iemand binnenkomt. Vertrouwelijke informatie mag natuurlijk wel afgesloten worden.
 • Laat geen berichten op uw voicemail achter dat u op vakantie bent.
 • Laat ’s avonds na sluitingstijd een aantal lampen branden.inbraakpreventie
  Inbrekers staan niet graag herkenbaar in het licht.
 • Zorg dat aantrekkelijke goederen niet in het zicht staan.
 • Ruim waardevolle zaken op in een kluis of brandkast.
  Denk hierbij ook aan (auto)sleutels.
 • Zorg dat er geen grote hoeveelheden geld aanwezig zijn.
 • Berg ladders en gereedschap op.
  U moet er niet aan denken dat ze met uw eigen ladder door het openstaande raam zijn geklommen, of met uw gereedschap binnen zijn gekomen.
 • Snoei uw beplanting regelmatig.
  Zorg dat de planten niet te hoog groeien. Zo blijft er goed zicht op ramen en deuren.

Hulp of analyse om inbraak te voorkomen?

Wilt u hulp of een analyse van (organisatorische) maatregelen die u kunt treffen om inbraak te voorkomen? Kijk dan eens op www.preventiecertificaat.nl en selecteer een gecertificeerd beveiligingsinstallateur. De meeste bedrijfsverzekeringspolissen stellen dat inbraakpreventie geadviseerd en geïmplementeerd moet zijn door een VEB of Borg erkend beveiligingsbedrijf. Na oplevering krijgt u een BORG certificaat, waarmee u na schade aan de verzekeraar kunt aantonen dat u alle preventiemaatregelen heeft getroffen om inbraak (te proberen) te voorkomen.

  Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen