U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Bewakingscamera

Heeft u bewakingscamera’s hangen in uw winkel, of horecagelegenheid? Bezoekers vinden het meestal een veilig idee dat er een camera hangt. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw bezoekers alleen een veilig gevoel geeft.  Als u een bewakingscamera ophangt dan wilt u hier zelf ook iets aan hebben. In dit artikel gaan wij in op de beveiligingscamera.

Inbraakpreventie en de verzekering

Zowel voor uzelf als voor de verzekeraar is het van belang dat u maatregelen neemt om inbraak te voorkomen. Verzekeraars stellen eisen aan de inbraakpreventie voor uw zakelijke opstalverzekering, of inventaris- en goederenverzekering. Zij hebben dit ook vastgelegd in de clausules die bij uw verzekeringspolis horen. Dit kan gaan om het hebben van het de juiste sloten (minimaal 2* SKG), organisatorische maatregelen en het hebben van een inbraakalarm. Het hebben van beveiligingscamera’s is niet verplicht gesteld door de verzekeraars. Zij hebben dit niet opgenomen in hun clausules. Toch kunt u ervoor kiezen om deze als inbraakpreventie aan te schaffen en op te hangen. Het geeft u en uw bezoekers een veilig gevoel en als u het goed doet, schrikt het hopelijk inbrekers af. En dat is toch het doel van inbraakpreventie.Bewakingscamera verplicht bij opstal of inventaris goederen verzekering

Heeft een bewakingscamera nut?

Onscherp bewakingsbeeld is vaak onbruikbaar voor politie kopte de NOS. Dit komt omdat er vaak gebruik gemaakt wordt van slechte kwaliteit camera’s of omdat de camera’s niet op de juiste plek zijn opgehangen. Hierdoor kunnen eventuele daders niet worden herkend. En kunnen de beelden niet worden gebruikt in de rechtszaal, aldus het artikel.
Op deze manier is de investering van een beveiligingscamera wellicht niet wat u hierbij voor ogen had.

Volgens de landelijke overvalcoördinator van de politie is het de moeite waard om een duurdere bewakingscamera op te hangen, dan de meeste winkeliers doen. Je krijgt een scherper en beter belicht beeld. Hierdoor zijn de beelden beter bruikbaar. Ook is de plek waar de camera wordt opgehangen van belang. Een wat lager standpunt kan vaak een beter beeld geven van een gezicht, dan een camera die van boven alleen een beeld geeft van het petje of kapsel van de dader.

Daarnaast raden ze aan om ook buiten een camera op te hangen. Overvallers of inbrekers bedekken in uw pand vaak hun gezicht, maar doen dit pas vlak voor zij uw pand binnengaan. Hierdoor heeft u een kans om ze herkenbaar op camera vast te leggen als u zorgt voor een camera met zicht aan de voorkant van uw pand.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen