U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Sauna

Waar moet u aan denken als u uw sauna verzekert?

De meeste sauna’s kiezen in ieder geval voor een brand- en inbraakverzekering, verzekeren daarnaast de inventaris en goederen, bedrijfsaansprakelijkheid (incl. werkgeversaansprakelijkheid!) en verlies van omzet (bedrijfsschadeverzekering). Daarnaast kiest een groot aantal sauna’s voor een zakelijke rechtsbijstandsverzekering.

U wilt graag meer weten over de verschillende verzekeringen voor uw sauna. Een terechte vraag. Een kleine opsomming van de verzekeringen die u als sauna-eigenaar vaak nodig heeft.

 • Opstal (als u eigenaar van het pand bent)Sauna verzekeren
 • Huurdersbelang (verbeteringen/ verbouwingen die u als huurder heeft gedaan)
 • Inventaris/ goederen
 • Bedrijfsschade
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Overig als glas, geld, rechtsbijstand

Sauna verzekeren: welke sauna’s verzekeren wij?

Logisch Verzekerd verzekert alle soorten sauna’s, spa’s en wellness-centers. Veel sauna’s hebben ook een horeca-gedeelte waar gasten een lunch of diner kunnen nuttigen. De horeca in het saunacomplex is bij ons meeverzekerd.

 • Alle soorten sauna’s kunt u bij ons verzekeren, van gemengde sauna’s tot mannen en/ of vrouwensauna’s
 • Sauna’s, wellness resorts, spa’s. Inclusief massages en schoonheids- en huidbehandelingen

Let op: seksuele getinte sauna’s verzekeren wij niet. Er is geen verzekeraar in Nederland die dit wil verzekeren. Wij vragen u dan ook altijd om een schriftelijke verklaring waarin u bevestigt dat seksuele handelingen verboden zijn/ niet plaats mogen vinden. Gemeenten stellen deze eis ook in de afgifte van vergunningen.

Uw sauna verzekeren?

Dat kan gemakkelijk online, zonder een lang papieren aanvraagtraject. Bereken zelf de premie en sluit direct uw verzekering af.

Welke preventie-eisen stellen verzekeraars aan sauna’s?

Brand:
Het grootste risico dat sauna’s lopen is dat er brand uitbreekt. Daarom stellen verzekeraars hoge eisen aan brandpreventie. Maar niet alleen verzekeraars stellen deze hoge eisen. Voor het verkrijgen van een vergunning stellen gemeenten ook hoge eisen op het gebied van brandveiligheid. Denk aan:

 • Een brandalarm met doormelding naar de alarmcentrale
 • Voldoende gekeurde brandblussers
 • Een regelmatig gekeurde elektrische installatie

Tip! Check bij elektrisch gestookte sauna’s met enige regelmaat de thermostaten. Thermostaten in slechte toestand kunnen sneller brand veroorzaken

Tip! Maak bij hout gestookte sauna’s altijd gebruik van vonkenvangers. Laat gasten nooit zelf de sauna opstoken

Tip! Orde en netheid zijn erg belangrijk voor sauna’s. Zowel voor gasten die u hierop beoordelen, maar ook voor verzekeraars. Zorg daarom altijd voor voldoende controle/ toezicht, controleer bij afsluiten altijd goed door standaard een laatste ronde te lopen. Check ook altijd dat containers met afval goed afgesloten zijn dmv een slot of dat uw afvalcontainers minimaal 10 meter van de gevel staan.

Inbraak:

 • Alarm met doormelding naar de alarmcentrale (veelal kan dit in één systeem met het brandalarm)
 • Goede veiligheidssloten, minimaal 2*SKG of gecertificeerde sloten

Wilt u meer weten over de preventie-eisen die verzekeraars stellen. De meest voorkomende hebben we voor u op een rij gezet.

 

  Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen