U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

article content

Elektrische installatie keuren voor brandverzekering

Het is te hopen dat de eigenaar of huurder van dit pand de elektrische installatie op tijd heeft laten keuren. Anders bestaat de kans dat de brandverzekeraar de schade die is ontstaan na de brand niet uitkeert. Een korte brand zorgde al voor een flinke schade. De brand startte in de meterkast en er was sprake van veel rook en roetschade. Niet alleen aan het pand zelf, maar ook aan het naastgelegen pand.

elektrische installatie keuren brandverzekering

Veel voorkomende brandoorzaak

Een veel voorkomende brandoorzaak bij bedrijfspanden is kortsluiting in de meterkast.

Brandverzekeraars eisen daarom altijd dat de elektrische installatie regelmatig gekeurd wordt door een erkend installatiebedrijf. U krijg dan na deze keuring een certificaat. Mocht er dan onverhoopt toch brand uitbreken in uw meterkast, kunt u dit certificaat aan uw verzekeraar laten zien na brandschade. Bewaart u het certificaat dan ook op een andere plaats dan in het bedrijf, bijvoorbeeld thuis. Het is wordt erg vervelend als de verzekeraar na brandschade om het certificaat vraagt en het lag in uw pand…

Wel of geen uitkering

Misschien denkt u, ach het zal allemaal wel meevallen. Maar stel, er breekt toch brand uit in uw meterkast en u heeft u de elektrische installatie niet recent laten keuren? De kans is dan aanwezig dat de verzekeraar u de uitkering weigert. Dat mag namelijk als kortsluiting in de meterkast de schadeoorzaak van de brand is en de elektrische installatie niet gekeurd is. In de clausules van uw brandpolis staat dit vermeld. Kijkt u dit maar eens na.

rapport-elektrische-keuring

Een volledig voorbeeldrapport kunt u zien als u klikt op het plaatje

Elektrische installatie keuren voor uw brandverzekering

U begrijpt nu wel waarom u de elektrische installatie regelmatig moet laten keuren voor uw brandverzekering. Een brand door kortsluiting in de meterkast is al vervelend genoeg, zonder dat de verzekeraar niet uitkeert. Een van de preventie-eisen die brandverzekeraars stellen is de keuring van de elektriciteitscentrale. Niet alleen om te voorkomen dat de verzekeraar bij brand niet uitkeert, maar ook om te voorkomen dat er schade ontstaat natuurlijk. Uw veiligheid is ook heel belangrijk. Meer weten over preventie voor brand? Kijk dan ook op de preventiepagina

Wilt u meer weten over onze verzekeringen

Klikt  u dan op onderstaande verzekeringen:

Bedrijfsverzekeringen

Bedrijfsverzekeringen

Winkelverzekeringen

Winkelverzekeringen

Horecaverzekeringen

Horecaverzekeringen

verzekering restaurant

verzekering restaurant

Bedrijfspand verzekeren

Bedrijfspand verzekeren

Preventie

Preventie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Elektrische installatie keuren voor brandverzekering

Plaats een reactie


*


Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen