U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Slagerij

Slagerij verzekeren: welke verzekeringen?

Slagerij verzekerenWij verzekeren alle soorten slagerijen en slagers in Nederland. Van groot tot klein. Gespecialiseerd of juist generiek. Doet u in markthandel? Dan verzekeren wij ook de bestelauto, verkoopwagen/ aanhangwagen. Logisch Verzekerd biedt u altijd de juiste verzekeringsoplossing.

De meeste slagerijen en slagers kiezen in ieder geval voor een brand- en inbraakverzekering, ze verzekeren de inventaris en goederen, bedrijfsaansprakelijkheid en verlies van omzet (bedrijfsschadeverzekering). De meeste winkeliers verzekeren daarnaast de ramen van het winkelpand (glasverzekering). Daarnaast kiest een groot aantal slagers en slagerijen voor een zakelijke rechtsbijstandsverzekering. Wist u dat wij één van de goedkoopste bestelautoverzekeringen van Nederland hebben? Heeft u een bestelauto, dan is het zeker de moeite waar om hier uw voordeel te berekenen.

Foodtrucks:
Regelmatig wordt ons gevraagd of wij foodtrucks verzekeren. Natuurlijk verzekeren wij deze voor het WAM– risico (bestelauto WA-verzekering). Helaas hebben wij geen mogelijkheden uw bedrijfsschaderisico te verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandschade en de gevolgen daarvan.

Waar moet u aan denken als u uw slagerij verzekert?

U wilt graag meer weten over de verschillende verzekeringen voor uw slagerij. Een terechte vraag. Een kleine opsomming van de verzekeringen die u als slager vaak nodig heeft.

 • Opstal (als u eigenaar van het pand bent)
 • Huurdersbelang (verbeteringen/ verbouwingen die u als huurder heeft gedaan)
 • Inventaris/ goederen
 • Bedrijfsschade
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Overig als glas, geld, rechtsbijstand
 • Bestelautoverzekering, verkoopwagen/ aanhanger
 • Ziekteverzuim indien u personeel heeft

Uw slagerij verzekeren?

Dat kan gemakkelijk online, zonder een lang papieren aanvraagtraject. Bereken zelf de premie en sluit direct uw verzekering af.

 

Preventie-eisen slagerij

Let bij het verzekeren van uw slagerij op de preventie-eisen die verzekeraar stellen.

Inbraakpreventie:

 • In de meeste gevallen heeft u voor wat betreft inbraakpreventie goede sloten (2*SKG) of gecertificeerde sloten nodig.
 • Daarnaast is alarm met doormelding naar de alarmcentrale meestal in harde eis.

Brandpreventie:

 • Ten behoeve van het voorkomen van brand eist de verzekeraar altijd een gekeurde elektrische installatie (dit betekent dat alle elektra in uw slagerij inclusief de meterkast goed aangelegd moet zijn en met enige regelmaat op kans op kortsluiting gecontroleerd moet worden).
 • Er moet(en) minimaal één en vaak 2 geldige en gekeurde brandblussers aanwezig zijn

Wilt u meer weten over de preventie-eisen die verzekeraars stellen. De meest voorkomende hebben we voor u op een rij gezet.

Wellicht gelden er nog aanvullende preventie-eisen. Wilt u specifiek weten welke preventie-eisen voor u gelden? Neem dan contact met ons op.

  Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen