Page content

Brandverzekering op maat vergelijken en afsluiten

BrandverzekeringOm op verzekeringskosten te besparen zonder de risico’s te verhogen wilt u uw brandverzekering vergelijken. Kan de premie omlaag? Dekt de verzekering wat u verwacht? Deze vragen zijn voor het afsluiten van een zakelijke brandverzekering moeilijker te beantwoorden dan voor een particuliere brandverzekering. Want in uw huis is het brandgevaar meestal niet anders dan in het huis van uw buren. Maar in uw bedrijf wel! Bent u zich ook bewust van de risicofactoren die voor uw bedrijf van toepassing zijn? Veel ondernemers weten ook niet wat er in de voorwaarden van een brandverzekering staat over de preventie-eisen waar een eigenaar van een bedrijfspand aan moet voldoen.

Voordelen als u de brandverzekering via Logisch Verzekerd afsluit:

 • Scherpe en lage premies
 • Duidelijke communicatie over de preventie-eisen
 • Hulp bij het treffen van preventiemaatregelen via gespecialiseerde partners.
 • Garantie tegen onderverzekering of zelf uw verzekerde herbouwwaarde bepalen
 • Maatwerkoplossingen als uw specifieke situatie daarom vraagt

Belangrijke risicofactoren voor een zakelijke brandverzekering

De premie voor uw brandverzekering is niet gelijk aan de premie van een andere willekeurig bedrijfspand. Er zijn namelijk verschillende risicofactoren van invloed op de premie van een zakelijke brandverzekering.

 • Uw adres; de ligging van uw bedrijfspand is belangrijk. Het maakt uit of uw bedrijfspand in een woonwijk, een winkelstraat of winkelcentrum ligt of bijvoorbeeld op een industrieterrein.
 • Belendingen (aangrenzende panden); heeft u buren, grenzend aan uw bedrijfspand? Het soort belendingen maakt onderdeel uit van het verzekeringrisico. Als het pand van u buren bijvoorbeeld een cafetaria is, is er een groter risico dan als het pand van uw buren een kantoor is. Daardoor kan er in de eerste situatie een hogere premie opgelegd worden door de verzekeraar
 • De bouwaard van uw bedrijfspand; is uw pand van steen en beton gebouwd of bijvoorbeeld van staal en/of hout. Zijn de tussenvloeren van hout of beton? Zijn de tussenvloeren van hout of beton? En het dak? Bestaat dat uit mastiek, pannen of bijvoorbeeld golfplaten?
 • Gebruik van uw bedrijfspand; wordt uw pand gebruikt als kantoorruimte, opslag van goederen? Een combinatie? Bestaat uw opstal uit een combinatie van wonen en zakelijke gebruik? Bijvoorbeeld beneden winkels of opslag en boven appartementen.
 • De onderhoudstoestand: Hoe is de staat van onderhoud? Goed of juist slecht.
 • Is er sprake van leegstand? Panden die leeg staan zijn inbraak gevoelig en dus brandgevoelig.
 • Welke preventiemaatregelen heeft u getroffen? Zowel voor brand als voor inbraak geldt voorkomen is beter dan genezen. Dit wordt ook beloond of geëist door de verzekeraar. Denkt u hierbij aan goede sloten op deuren en ramen, alarm met of zonder doormelding naar de alarmcentrale. Ook de aanwezigheid van sprinklers, brandblussers (zijn deze gekeurd en bevat de sticker op de brandblusser een geldige datum? Heeft u een onderhoudscontract?) Is uw laagspanning (NEN1010) i1n orde? Is deze door een erkende installateur gekeurd en heeft u een onderhoudscertificaat?

Allemaal factoren die van invloed zijn op de risico-inschatting door de verzekeraar en dus de premie van uw brandverzekering.

Wat kunt u meeverzekeren?

 • De inhoud van uw pand. Dit is een Inventaris/goederenverzekering (zakelijke inboedel)
 • De bruto winstderving. Dit is een bedrijfsschadeverzekering
 • De aansprakelijkheid onroerend goed. Dit is een aansprakelijkheidsverzekering O/G
 • Glas en de belettering op ramen. Dit is een glasverzekering

Wij informeren u altijd voor het afsluiten van uw brandverzekering over de eisen van verzekeraars. U bent daardoor altijd op de hoogte van deze eisen en bij eventuele schade komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.
Natuurlijk kunt u zelf aan de slag om inzicht te krijgen in uw risico’s. Dit kost u veel tijd, en u bent niet gespecialiseerd. Wij kijken altijd, al dan niet samen met onze verzekeringspartners, naar de voor u beste brandverzekering. En helpen u desgewenst via onze verzekeringspartners aan inzicht in uw risico’s en oplossingen die u kunt treffen om te voldoen aan de voorwaarden van uw brandverzekeraar.

Brandverzekering afsluiten?

Kijkt u naar de verschillende mogelijkheden. Voor bedrijfspanden, mkb-ondernemers en voor horeca-verzekeringen hebben wij een aparte pagina waar we u een passende verzekering kunnen aanbieden.

 

 

 

 

 Preventie

Wil u meer weten over de preventie-eisen die verzekeraars stellen. De meest voorkomende hebben we voor u op een rij gezet.

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen