Logisch Verzekerd maakt gebruik van Cookies
U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

article content

Is uw kerstversiering veilig?

Het is bijna half december. Nog 2 weken en dan is kerst 2016 al weer bijna voorbij. Wat gaat dat toch snel. En dat terwijl we de kerstversiering eigenlijk net pas hebben opgehangen.

Kerstversiering is gezellig, maar het brengt ook risico’s met zich mee. En u wilt niet dat er door de kerstversiering ongelukken gebeuren in uw bedrijf. We herinneren ons allemaal de brand nieuwjaarsnacht in Volendam in een café.

Stond u stil bij een kerstboom met veilige versiering, toen u uw bedrijf versierde? Heeft u de versiering gecontroleerd? Is uw kerstversiering veilig?

Brandveilig versieren

Voor u, uw medewerkers en gasten is het leuk als uw bedrijf rond de kerstdagen versierd is. Maar het is ook belangrijk dat uw bedrijf veilig versierd is. Een aantal tips om uw bedrijf veilig te versieren hebben wij voor u op een rij gezet.

Veilige kerstversiering

  • Gebruik liever een geïmpregneerde kerstboom dan een echte kerstboom.
  • Gebruik geen echte kaarsen in de kerstboom of als verdere decoratie. Er zijn tegenwoordig prachtige nepkaarsen in allerlei formaten met ledverlichting te koop.
  • Gebruik alleen geïmpregneerde kerstversiering. Dit staat op de verpakking. Weet u het niet meer, of twijfelt u. Knip een klein stukje van de boom of versiering af. Houd hier 5 seconden een aansteker onder. Gaat het stukje branden en blijft er niets meer over dan een hoopje gesmolten plastic of as, dan is het niet geïmpregneerd en niet veilig. Als er geen brand ontstaat, dan is het artikel wel geïmpregneerd.

Veilige kerstversiering
Algemene veiligheid

  • Let op bij de verlichting van de kerstboom. Staat deze te ver van een stopcontact, gebruik dan geen stekkerdozen aan elkaar. Dit is niet veilig. En gebruikt u een haspel, dan moet u deze helemaal uitrollen om oververhitting te voorkomen.
  • Plaats geen kerstversiering voor nooduitgangen, vluchtroutes of blusmiddelen. Deze moeten ten alle tijden bereikbaar blijven.
  • Een losliggend snoer van het stopcontact naar de kerstboom, tapet u vast aan de vloer. Zo kan er niemand over struikelen.

En nu u toch bezig bent met de brandveiligheid in uw pand, loopt u gelijk nog even de blusmiddelen na. Zijn deze nog recent gekeurd? Voldoen ze nog aan alle eisen? U weet dat elke twee jaar uw blusmiddelen gekeurd moeten zijn?

Alles in orde? Dan wensen wij u alvast fijne feestdagen!

Comment Section

0 reacties op “Is uw kerstversiering veilig?

Plaats een reactie


*


Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 126 beoordelingen