U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Dak

Een dak is de overdekking van een gebouw of een onderdeel daarvan, zoals een carport. Het doel van het dak is het gebouw te beschermen tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw, wind, hoge en lage temperaturen. Dat kan een hellend dak zijn, of een plat dak. Afhankelijk van het soort dak, kan ook de dakbedekking variëren. Denk hierbij aan dakpannen, leisteen of bijvoorbeeld riet. Een plat dak heeft meestal een andere vorm van dakbedekking van bijvoorbeeld grind. Tegenwoordig is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een groen dak te maken met planten.

Onder de dakbedekking bevindt zich de constructie die de dakbedekking plus isolatie draagt, bijvoorbeeld het dakbeschot of dakplaten van gewapend beton. En daaronder de balken die het dak dragen.
Dak

Lees ook: Asbest in het dak, voorkom schade door achterstallig onderhoud

Hoe staat het dak omschreven in de polis?

Natuurlijk gebruikt iedere verzekeraar zijn eigen definitie voor het dak. Hieronder hebben wij een voorbeeld voor u opgenomen.
Dak:
Alles wat daar normaal gesproken bij hoort. Ook het dakbeschot en de afdichting/ dakbedekking die op het dakbeschot ligt. Het dakbeschot ligt op de balken die het dak dragen”

In bovenstaand voorbeeld ziet u dat er een simpele omschrijving van het woord dak is gegeven. Voor de verzekering is het echter het soort dakbedekking wel weer echt van belang. Het verzekeren van een pand met een rieten dak is een ander risico dan een dak van dakpannen.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen