U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Brand

Brand is een verbranding met vuur. Meestal bedoelen we in het geval van brand een ongewenste en/of ongecontroleerde verbranding. Brand kan ook omschreven worden als een scheikundige reactie van een stof met zuurstof, die gepaard gaat met warmte en vuurverschijnselen.

Een simpele omschrijving voor iets wat heel veel impact heeft. Na een brand is de materiële schade vaak groot. Naast het emotionele deel van de schade komt er ook veel op u af als u een brandschade heeft gehad. Over wat er op u afkomt na een brandschade en met wie u mogelijk allemaal te maken krijgt na een schade door brand, hebben we een serie artikelen geschreven. Hiermee hopen we u duidelijk te maken waar mee te maken krijgt als er bij u onverhoopt schade door brand ontstaat.

Brandpreventie-elektrische-installatie

Hoe staat brand omschreven in de polis?

Dit is bij iedere verzekeraar natuurlijk anders verwoord. Hieronder vindt u een voorbeeld:

Brand:
Een door verbranding veroorzaakt vuur buiten een haard, dat met vlammen gepaard gaat en dat in staat is zich op eigen kracht te verspreiden. Onder brand verstaan wij in ieder geval niet: – broeien, schroeien, smelten, verkolen en zengen; – doorbranden van elektrische apparaten en motoren; – oververhitten, doorbranden en barsten van ovens en ketels. Onder schade door brand verstaan wij ook de schade die door het blussen van brand is ontstaan.”

Zoals u ziet is in dit geval de definitie zoals hij is opgenomen in de voorwaarden van de verzekeraar niet heel lastig te lezen. Wist u dat de schade die is ontstaan door het blussen van de brand ook onder brand valt? Dit is bijvoorbeeld schade door bluswater.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen