U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Zakelijke opstalverzekering. Welke schade dekt deze verzekering?

Als u een pand in bezit heeft met en zakelijke bestemming, bijvoorbeeld omdat u het verhuurt of zelf exploiteert, moet u het pand zakelijk verzekeren. U sluit dan een zakelijke opstalverzekering af. Maar wat is een opstalverzekering voor een bedrijfspand eigenlijk?

Opstalverzekering bedrijfspand- wat verzekert u eigenlijk?

Een zakelijke opstalverzekering biedt dekking voor schades veroorzaakt door:

De zakelijke opstalverzekering biedt dus alleen dekking voor schade die u oploopt aan het pand door brand, door inbraak (kapotte deur, sponningen etc), water en stormschade. Dit noemen we uitgebreide voorwaarden.
aansprakelijkheidsverzekering-onroerend-goed

Schade door andere oorzaken

Als u schade oploopt door een andere oorzaak, is dat niet gedekt onder de zakelijke opstalverzekering. U moet die schade dan dus zelf betalen.
Een voorbeeld:
Een voorbeeld van een schade die niet gedekt is, is bijvoorbeeld een grote kroonluchter (lamp) die aan het plafond hangt en naar beneden valt. Zowel de lamp, als de vloer raken hierdoor beschadigd. U heeft dan wel schade aan de vloer, maar die schade zal niet vergoed worden omdat deze schade niet komt door brand, inbraak, water of stormschade.

Het verschil met de particuliere opstalverzekeringen

Verwar de dekking van een opstalverzekering bedrijfspand niet met de dekking die geldt voor particuliere opstalverzekeringen. Een voorbeeld van een particuliere opstalverzekering is die van uw eigen woonhuis. Uw eigen woonhuis kunt u veelal verzekeren op basis van extra uitgebreide of meest uitgebreide voorwaarden. Deze dekkingen komt in de buurt bij een in de volksmond genoemde “all risk dekking”.

In het voorbeeld van de kroonluchter die valt en schade toebrengt aan de vloer, zal de schade aan de vloer vermoedelijk wel gedekt zijn als dit in uw woonhuis gebeurt. Een duidelijk en belangrijk verschil tussen de zakelijke opstalverzekering en de particuliere opstalverzekering.
Het is niet mogelijk om zakelijke pand te verzekeren op basis van een “all risk dekking”.
Raadpleeg altijd uw eigen polis voor de precieze voorwaarden, want deze zijn per verzekeraar verschillend.

Verschillen en overeenkomsten met een inventaris/goederen verzekering

Als eigenaar van een pand, sluit u dus in principe een zakelijke opstalverzekering af voor schade aan uw pand. Gebruikt u daarnaast het pand ook zelf als bijvoorbeeld winkel, dan sluit u aanvullend een inventaris/goederen verzekering af. Beide verzekeringen dekken de schade die ontstaat door brand, door inbraak (kapotte deur, sponningen etc), water en stormschade. Alleen dekt de zakelijke opstalverzekering de schade aan het pand en de inventaris/goederen verzekering de schade aan uw inventaris of goederen.

Een zakelijke opstalverzekering afsluiten?

Bereken zelf de premie voor uw zakelijke opstalverzekering. U kunt de verzekering ook direct online afsluiten.
Bereken uw premie en sluit direct af

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen