U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Inventaris/goederenverzekering. Welke schade dekt deze verzekering?

Als u een pand huurt, bijvoorbeeld voor uw winkel, en daarin uw inventaris en goederen plaatst dan sluit u een inventaris/ goederenverzekering af.  Maar wat dekt een inventaris- en goederenverzekering eigenlijk? En wat is het verschil met de opstalverzekering die de eigenaar van het pand dat u huurt, heeft afgesloten.

Inventaris- en goederenverzekering- wat verzekert u eigenlijk?

Een inventaris- en goederenverzekering biedt dekking voor schade aan uw inventaris en/of goederen. Het betreft alleen schades die ontstaan door de volgende oorzaken:

  • Brand
  • Inbraak (diefstal van goederen of inventaris)
  • Water
  • Stormschade

De inventaris- en goederenverzekering biedt dus alleen dekking voor schade die u oploopt aan uw inventaris en goederen door brand, inbraak, water en stormschade. Dit noemen we uitgebreide voorwaarden.

Schade door andere oorzaken

Stel u loopt schade op door een andere oorzaak dan brand, inbraak, water of storm, dan is dit dus niet gedekt onder de inventaris- en goederenverzekering. U moet die schade zelf betalen.
Een voorbeeld
Een voorbeeld van een schade die niet gedekt is, is bijvoorbeeld een grote kroonluchter (lamp) die aan het plafond hangt en naar beneden valt, bovenop goederen die u verkoopt. Zowel de lamp, als uw goederen beschadigen daardoor. U heeft dan wel schade aan uw goederen maar die schade zal niet vergoed worden omdat deze schade niet komt door brand, inbraak, water of stormschade.inventaris- en goederenverzekering

Particuliere inboedelverzekering

Verwar de dekking van een inventaris- en goederenverzekering niet met de dekking die geldt voor particuliere inboedelverzekeringen. Bijvoorbeeld de inboedelverzekering van uw eigen woonhuis. De inboedel van uw eigen woonhuis kunt u veelal verzekeren op basis van extra uitgebreide of meest uitgebreide voorwaarden. Deze dekking komt in de buurt bij een in de volksmond genoemde “all riskdekking”. In het voorbeeld van de kroonluchter die valt en schade toebrengt aan uw privé inboedel, zal die schade vermoedelijk wel gedekt zijn als dit in uw woonhuis gebeurt. Zie hier dus het verschil tussen de inventaris- en goederenverzekering en de particuliere inboedelverzekering.

Het is niet mogelijk om inventaris en goederen te verzekeren op basis van een “all riskdekking”.

Verschillen en overeenkomsten met een zakelijke opstalverzekering

Zoals hierboven al aangegeven heeft de eigenaar van het pand een zakelijke opstalverzekering afgesloten voor schade aan zijn pand. En u sluit als gebruiker/huurder van het pand een inventaris- en goederenverzekering af. Beide verzekeringen dekken de schade die ontstaat door brand, door inbraak, water en stormschade. Alleen dekt de zakelijke opstalverzekering de schade aan het pand zelf en de inventaris- en goederenverzekering de schade aan uw inventaris of goederen.

Een inventaris/goederen verzekering afsluiten?

Bereken zelf de premie voor uw inventaris- en goederenverzekering. U kunt de verzekering ook direct online afsluiten.
Bereken uw premie en sluit direct af

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen