U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Huurdersbelangverzekering. Welke schade dekt deze verzekering?

Als u een pand huurt, bijvoorbeeld voor uw winkel, en u verbouwt het pand aan de binnenzijde ( u brengt een laminaatvloer aan, verlaagd plafond, stucwerk, verf, etc.) dan kunt u als huurder van het pand een huurdersbelangverzekering afsluiten. Maar wat dekt een huurdersbelangverzekering eigenlijk?

Huurdersbelangverzekering. Wat verzekert u eigenlijk?

Een huurdersbelangverzekering biedt net als de zakelijke opstalverzekering voor de eigenaar en uw inventaris/goederen verzekering dekking voor schade door:

Maar de huurdersbelangverzekering biedt dus alleen dekking voor schade die u oploopt aan door u aangebrachte verbeteringen aan de binnenzijde van het pand (laminaatvloer, verlaagd plafond, stucwerk, verf, etc.) door brand-, door inbraak-, water- en stormschade. Wel verstandig om te verzekeren dus. De premie is relatief erg laag en u ontvangt een vergoeding van de verzekeraar na schade om uw pand opnieuw te verven, stukadoren of een nieuwe laminaatvloer te leggen.

Schade door andere oorzaken

Stel u loopt schade op door een andere oorzaak, is dat niet gedekt onder de huurdersbelangverzekering. U moet die schade dan dus zelf betalen.
Een voorbeeld:
Een voorbeeld van een schade die niet gedekt is, is bijvoorbeeld een grote kroonluchter (lamp) die aan het plafond hangt en naar beneden valt, bovenop op mooie laminaatvloer. Zowel de lamp, als uw laminaatvloer zijn beschadigd daardoor. U heeft dan wel schade aan uw aangebrachte laminaatvloer maar die schade zal niet vergoed worden omdat deze schade niet komt door brand-, inbraak-, water- of stormschade. Huurdersbelangverzekering

Particuliere inboedelverzekering

Verwar de dekking van een huurdersbelangverzekering niet met de dekking die geldt voor particuliere huurwoning. De inboedel van uw eigen woonhuis kunt u veelal verzekeren op basis van extra uitgebreide of meest uitgebreide voorwaarden. Deze dekking komt in de buurt bij een in de volksmond genoemde “all riskdekking”. In het voorbeeld van de kroonluchter die valt en schade toebrengt aan uw privé inboedel, zal die schade vermoedelijk wel gedekt zijn als dit in uw huurhuis gebeurt. Zie hier dus het verschil tussen de huurdersbelangverzekering en de particuliere inboedelverzekering.
Het is niet mogelijk om huurdersbelang te verzekeren op basis van een “al riskdekking”.

Verschillen en overeenkomsten met een zakelijke opstalverzekering en inventaris/goederen verzekering

Zoals hierboven al aangegeven heeft de eigenaar van het pand een zakelijke opstalverzekering afgesloten; de verzekeraar vergoedt schade aan het pand zelf in bezit van een eigenaar. En u sluit als gebruiker/huurder van het pand een inventaris/goederen verzekering af. Beide verzekeringen dekken de schade die ontstaat door brand, inbraak, water en stormschade. Alleen dekt de zakelijke opstalverzekering de schade aan het pand zelf en de inventaris/goederen verzekering de schade aan uw inventaris of goederen.
En zoals we hierboven lezen, voegt u als huurder van een pand een huurdersbelangverzekering toe dat de door u aangebrachte verbeteringen aan de binnenzijde van het pand ook dekt, mits de schade is ontstaan door brand, inbraak, water of storm.

Een huurdersbelangverzekering afsluiten?

Bereken zelf de premie voor uw huurdersbelangverzekering. U kunt de verzekering ook direct online afsluiten.
Bereken uw premie en sluit direct af

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen