U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

article content

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering schilder: wat dekt de verzekering als er schade is?

Uit cijfers blijkt dat veel ZZP’ers geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Dat deze verzekering toch wel handig is, blijkt uit onderstaande casus. Het gaat om een schildersbedrijf. Onze klant werkt als schilder en hij heeft veel particulieren waar hij het schilderwerk voor doet. Gelukkig heeft hij via ons een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor schilders afgesloten.

Verfspetters

De casus:
Op een mooie dag was de schilder aan het werk bij een particuliere relatie. De opdracht was het schilderen van de kozijnen, dakgoot etc. van een woonhuis. Een mooie klus. Bij het schilderen van de dakgoot, met een roller, zijn er -vermoedelijk door de lucht- verfspetters op de auto van de klant terecht gekomen.
Heel vervelend, en ook de auto van de buurman raakte beschadigd met verfspettertjes. Totale schade al snel € 1500,-.
Alleen poetsen van de auto’s werkte niet, bleek uit een eerste analyse door een herstelbedrijf. Het verwijderen van de verfspetters met thinner kon wel. Een arbeidsintensief werkje, waardoor de kosten van deze schade opliepen. Gelukkig hoefden de auto’s niet overgespoten te worden. Dan zou de schade in de vele duizenden euro’s lopen… Best aanzienlijk dus.

Aansprakelijkheid

Zowel de klant van de schilder, als de buurman stellen onze klant aansprakelijk voor de verfschade en vragen om een schadevergoeding.
U kunt zich voorstellen, een dergelijk ongelukje kan u als schilder ook overkomen.Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering schilder

De aansprakelijkheidsverzekering voor schilders dekt schade die u als schilder toebrengt aan derden. Bijvoorbeeld aan uw klanten. Heeft u geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Dan moet u zelf deze schade vergoeden. Bij kleine schades, kunt u dit waarschijnlijk nog wel betalen, maar wat nu als de schade die u aan iemand toebrengt financieel aanzienlijk hoger is? Kunt u dan de schade die u aan uw klant toebrengt, nog betalen….? Denk eens aan het overspuiten van de twee auto’s in deze casus?

Afwikkeling schade

De schade in deze casus hebben wij dus aangemeld bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraar van de schilder. De verzekeraar heeft de schade onder inhouding van het eigen risico betaald. Als ZZP’er, of u nu schilder bent of stukadoor, loopt u risico’s. Eén van die risico’s, is dat u per ongeluk schade toebrengt aan anderen. Stel er ontstaat schade, dan bent u blij dat u goed verzekerd bent. In dit voorbeeld, de schildersklus, bent u dan niet voor niets verzekerd geweest.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering schilder

Logisch Verzekerd is de online specialist in bedrijfsverzekeringen. Via de website berekent u in 5 minuten de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. In twee klikken sluit u de verzekering direct af bij de verzekeraar van uw keuze. Wij hebben bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen geprogrammeerd voor vele honderden beroepen. Uit veel berekeningen die via onze website zijn gemaakt, blijkt dat de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering best meevallen. Vanaf € 250,- /€ 350,- per jaar heeft u al een prima bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u weten wat het u kost om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?
Bereken hier eenvoudig uw premie. Wilt u de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering direct online afsluiten? Dat kan natuurlijk ook.
Bereken uw premie en sluit direct af
En heeft u per ongeluk schade? Dan helpen wij u met de afwikkeling hiervan.

Comment Section

0 reacties op “Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering schilder: wat dekt de verzekering als er schade is?

Plaats een reactie


*


Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen