U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Ruitschade

Wanneer is ruitschade aan mijn bestelauto gedekt?

Wanneer is ruitschade verzekerd op de bestelautoverzekering?
Ruitschade is gedekt vanaf een WA Beperkt Casco dekking en geldt zowel voor reparatie van een sterretje als ruitvervanging van uw bestelauto.

Dekking bestelautoverzekeringen

Voor het verzekeren van bestelauto’s geldt dat er drie basisdekkingen zijn. De WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (all risk).
WA: wettelijke aansprakelijkheid
Deze dekking zorgt ervoor dat als u schade veroorzaakt aan een ander, de verzekeraar zijn of haar schade vergoedt.
WA Beperkt Casco:
Deze dekking biedt dezelfde bescherming als de WA, aangevuld met een aantal extra schade-oorzaken, waaronder onder andere:

NB: De dekking is uitgebreider, maar dit valt buiten de strekking van dit artikel. U kunt hier meer over lezen in onze verzekeringsbibliotheek bij autoverzekeringen.
WA Casco: All Risk dekking
Onder deze dekking valt ook de schade die u veroorzaakt aan uw eigen bestelauto.

Wat is gedekt als ik ruitschade aan mijn bestelauto heb?

Zowel ruitreparatie (sterretje) als ruitvervanging (ruitbreuk) is gedekt. Verzekeraars hebben in hun voorwaarden opgenomen dat u de bestelauto moet laten repareren bij een aangesloten dealer. Meestal Carglass, Autotaalglas of Kwik-Fit.

Een sterretje wordt meestal “gratis” gerepareerd. Voor ruitbreuk (vervanging van het ruit van de bestelauto) geldt meestal een eigen risico. Dit eigen risico ligt tussen de €135,- en €150,-. Laat u de bestelauto door een niet-aangesloten dealer repareren? Dan geldt meestal een hoger eigen risico.

Reparatie van een sterretje in de ruit van uw bestelauto

Herstelbedrijven als Carglass adverteren dat uw sterretje gratis wordt gerepareerd. Dit is natuurlijk niet echt gratis.
Het herstelbedrijf repareert uw sterretje, waardoor verdere schade wordt voorkomen. De nota van de reparatie wordt door het herstelbedrijf rechtstreeks naar de verzekeraar van uw bestelauto gestuurd. Zij betaalt de factuur. Verzekeraars hebben afspraken gemaakt met herstelbedrijven, waardoor zij besparen op de kosten van herstel. Het repareren van een sterretje kost verzekeraars meestal enkele tientjes.

De reparatie van een sterretje heeft geen invloed op uw opgebouwde schadevrije jaren.

Vervanging van het ruit van uw bestelauto

RuitschadeAls de ruit van uw bestelauto fors beschadigd is, dus geen sterretje, moet u deze geheel laten vervangen. De kosten van het vervangen van een volledige ruit zijn aanzienlijk hoger dan reparatie van een sterretje. Ook geldt er dan een eigen risico. In de meeste gevallen betaalt u dit eigen risico direct aan het herstelbedrijf zodra u uw bestelauto weer kunt ophalen na de reparatie. Het is verstandig hier rekening mee te houden.

Zonnedak van de bestelauto

Stel er ontstaat schade aan het zonnedak van uw bestelauto?
In de meeste gevallen is schade hieraan ook gedekt onder de WA Beperkt Casco dekking van uw bestelauto. Controleer uw verzekeringspolis en voorwaarden hierop.

    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen