U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Eigen Vervoerverzekering

Hoe verzeker je gereedschap in je bedrijfsbus met grijs kenteken?

Gereedschap verzekeren dat in je bedrijfsbus ligt, kan met een eigen vervoerverzekering als aanvullende module bij de WA, WA-Beperkt Casco of Casco verzekering. De eigen vervoerverzekering of transportgoederenverzekering dekt schade ten gevolge van diefstal van gereedschap of goederen uit je bedrijfsbus. Uiteraard moet er sprake zijn van zichtbare inbraak wil de verzekeraar je een schade uitkering geven.

Gereedschap in je busEigen vervoerverzekering: gereedschap verzekeren bedrijfsbus

Je herkent het vast wel als je ZZP’er bent. Je hebt gereedschap in je bedrijfsbus liggen en het is je grootste angst dat jouw gereedschap uit de bus gestolen wordt. Op een klus of gewoon thuis voor de deur. Erg vervelend.

Maar weet je dat je dit risico kunt verzekeren? Eenvoudig via een eigen vervoerverzekering of transportgoederenverzekering. Verzekeraars noemen deze verzekering meestal een eigen vervoerdekking. Dit is een aanvullende module op je WA, WA-Beperkt Casco of All-Risk verzekering. Net als de (schade) inzittendenverzekering een aanvullende module is.

Eigen vervoerverzekering

De eigen vervoerverzekering of transportgoederenverzekering dekt schade te gevolge van diefstal van gereedschap of goederen uit je bedrijfsbus.
Je kunt gereedschap of goederen in je bedrijfsbus verzekeren tot verschillende bedragen: € 5.000,-, € 10.000,- en zelfs tot € 20.000,-. De premie ligt afgerond tussen de € 10,- en € 20,- per maand afhankelijk van de keuze voor welk bedrag je gereedschap of goederen wilt verzekeren.

Eigen risico:

Als je gereedschap verzekert tot € 5.000,- is het eigen risico € 100,-. Bij verzekerde bedragen groter dan € 5.000,- is het eigen risico meestal € 1.000,-, tenzij je voldoet aan de volgende preventie-eis:

 • “Alarmsysteem” (voorheen was dit SCM klasse 2). De meeste WA- verzekerde bussen hebben dit alarm niet!

Tip
Heb je een oudere bedrijfsbus en je wilt gereedschap verzekeren, denk dan goed na over het verzekerde bedrag. Als de waarde van je gereedschap niet boven de € 5.000,- uitkomt, is het wellicht verstandig te kiezen voor een verzekerd bedrag van € 5.000,-. Er geldt dan meestal een eigen risico van € 100,-. Wil je een hoger bedrag verzekeren, realiseer je dan dat vaak een eigen risico geldt van € 1.000,- of hoger tenzij je bedrijfsbus voldoet aan de eisen die gelden in de klassenindeling “Alarmsysteem” (voorheen SCM klasse 2).

Eigen vervoerverzekering "Alarmsysteem"

Wat wordt bedoeld met de klasse “Alarmsysteem”?

De klasse “Alarmsysteem” vervangt de oude klasse 2 SCM. De eisen van deze klasse bestaan uit een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering:

 • Startonderbreker
 • Omtrekdetectie
 • Interieurdetectie
 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
 • Optische signalering

Het automatisch inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

Let op! Je moet aan alle eisen voldoen.
Als u het laat installeren door een KIWA/SCM installateur, dan ontvangt u ook een certificaat. De verzekeraar kan hier om vragen bij schade.

Wat is een SCM klasse 2 verzekering?

Een SCM klasse 2 alarm bestaat uit de volgende preventiemaatregelen: (je moet aan alle voldoen)

 • startonderbreking
 • inbraakdetectie (gerommel aan je bedrijfsbus)
 • geluidsalarm door middel van sirene en je lichten gaan knipperen

Let op! Je moet aan alle eisen voldoen voor een SCM klasse 2 verzekering. Je hebt dan ook een SCM certificaat in je bezit.

Eenvoudig voorkomen van inbraak in bedrijfsbus?

Voorkomen van diefstal is natuurlijk altijd beter. Alleen al de ellende die je hebt als je gereedschap gestolen is. Aangifte doen, verzekering inschakelen en niet te vergeten je klant afbellen voor die dag.
Of je bedrijfsbus wel of geen alarm heeft, je kunt eenvoudig zelf (extra) preventiemaatregelen treffen om de kans op inbraak in je bus te verkleinen:

 • Zorg er voor dat de ladingruimte van je bus van buiten af niet ingekeken kan worden. Plak ondoorzichtige folie op je ramen
 • Parkeer de bedrijfsbus achteruit in, bijvoorbeeld tegen een muur of dichtbegroeide struiken
 • Kun je vanuit de cabine in je laadruimte kijken? Plaats ondoorzichtige folie op het raam tussen de cabine en je laadruimte of plaats tralies.

Direct de verzekering voor je bedrijfsbus met eigen vervoerdekking afsluiten?

Bereken hieronder de premie voor je bedrijfsbus. Kies bij aanvullende modules voor de Eigen Vervoerdekking. Je kunt de verzekering online afsluiten, inclusief de dekking voor je gereedschap. De polis ontvang je daarna direct in je mailbox.

Wil je meer weten of heb je hulp nodig met afsluiten? Neem dan contact met ons op.

  Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen