U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Voorkom diefstal uit uw bestelauto

Hoe voorkomt u eenvoudig inbraak en diefstal van gereedschap en goederen uit uw bestelauto?

100% voorkomen van inbraak en diefstal lukt natuurlijk niet. Maar er zijn wel maatregelen die u kunt nemen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe u dat doet, leggen we hieronder uit.

Gereedschap bedrijfsbusHet komt steeds vaker voor dat er wordt ingebroken in bestelauto’s. U wilt ’s ochtends weg en u ziet dat uw gereedschap uit de bus is gestolen. U heeft ook braakschade aan de bus. Dat betekent aangifte doen, verzekering inschakelen en niet te vergeten uw klant(en) afbellen voor die dag.
Naast schade aan de bus (die bij een WA-verzekering niet gedekt is) moet u ook nieuw gereedschap kopen. U moet uw klanten van die dag afbellen en heeft dus omzetverlies. Allemaal kosten en financiële ellende, die u eenvoudig kunt voorkomen.

Onderneem actie en voorkom inbraak!

  • Parkeer uw bestelauto altijd zo, dat de deur van de ladingruimte niet geopend kan worden, bijvoorbeeld tegen een muur, bosjes of een boom
  • Haal gereedschap die u veel gebruikt ’s avonds uit de bus en plaats deze in een goed afgesloten ruimte
  • Beplak de ramen van de laadruimte met ondoorzichtige folie
  • Zorg voor tralies tussen de cabine en de laadruimte en tralies achter het raam van de deur van de laadruimte

Controleer uw verzekeringspolis

Tot slot nog even het volgende. Heeft u diefstal van gereedschap en goederen uit uw bus verzekerd? Controleer uw verzekeringspolis of uw verzekeraar een alarm eist. In veel gevallen wordt namelijk een alarmklasse ALarmsysteem geëist. Een SCM klasse 2 alarm bestaat uit de volgende preventiemaatregelen: (u moet aan alle voldoen)

  • startonderbreking
  • inbraakdetectie (gerommel aan je bedrijfsbus)
  • geluidsalarm door middel van sirene en je lichten gaan knipperen

Heeft u geen alarm en heeft u schade dan mag de verzekeraar een uitkering matigen of weigeren. In veel gevallen geldt een fors hoger eigen risico (€ 1000,-).
Meer over deze eisen van de verzekeraar leest u in onze bibliotheek in het artikel Eigen vervoersverzekering.

Lees meer over alle 5 de beveiligingsklassen voor de bestelauto

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van al onze tips en preventiemaatregelen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. De tips komen dan automatisch in uw mailbox terecht.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

* indicates required


    Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen