U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

Beveiligingsklassen bestelauto

Bestelautoverzekering -welke beveiligingsklassen kennen we?

Als u een bestelautoverzekering heeft met CASCO dekking (Beperkt of Volledig), staat in de polis en voorwaarden een clausule opgenomen over diefstalbeperkende maatregelen die u moet treffen. Dit zijn preventie-eisen om diefstal te voorkomen. In Nederland kennen wij verschillende systemen en gradaties. In het algemeen geldt dat hoe duurder en unieker de bestelauto, hoe zwaarder de preventie-eis om diefstal te voorkomen.

Nog niet zo lang geleden werden die “gewoon” beveiligingsklasse 1, beveiligingsklasse 2 etc. genoemd. Hierbij was beveiligingsklasse 1 de lichtste en beveiligingsklasse 5 de zwaarste. Van lichte preventiemaatregelen om diefstal te voorkomen (dubbele startblokkering) tot hele zware preventie om diefstal van uw bestelauto te voorkomen (alarmsysteem met voertuigvolgsysteem op GPS basis).Beveiligingsklasse bestelauto

Beter leesbaar maken van bestelautopolissen

Verzekeraars zijn al jaren bezig de polissen en voorwaarden beter leesbaar en begrijpelijker te maken. Recent hebben de meeste verzekeraars hun polissen op het gebied van beveiliging aangepast aan het KIWA SCM beveiligingssysteem. Feitelijk is er niet veel veranderd, alleen heten de beveiligingsklassen anders.
Deze hebben wij voor u uitgelegd!

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen