U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

article content

Aanrijding met een fietser

In onderstaand artikel beschrijven we een waargebeurde case waar een klant van ons bij betrokken was. Het gaat om een aanrijding met een fietser, waarbij de fietser er gelukkig geen letsel aan over hield. Het bleef bij een paar schrammen. Erg genoeg natuurlijk. Na analyse naar de oorzaak van deze schade, blijkt dat dit te voorkomen was.

 

Aanrijding met een fietser, wat is er gebeurd?

Een klant van ons stond geparkeerd op een parkeerplaats aan een weg. Meneer doet de deur open om uit te stappen en een fietser botste tegen de deur aan. Aanrijding met een fietserDeze fietser viel hard op de grond. Na een eerste inschatting heeft onze klant 112 gebeld. De situatie leek na de eerste inschatting toch ernstiger. De meneer op de fiets bleek een medisch verleden te hebben, waardoor het inschakelen van 112 zeker nodig was. Na onderzoek te plaatse heeft het ambulancepersoneel de fietser ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. Gelukkig kon hij na controle snel weer naar huis.

Niet alleen voor de fietser is dit ongeluk vervelend. Ook onze klant was natuurlijk erg geschrokken. Een paar dagen later is hij nog op bezoek gegaan bij meneer. Hij kon toen gelukkig zelf vaststellen dat alles goed gaat met meneer!

Was de aanrijding met de fietser te voorkomen?

Nu kennen we natuurlijk niet alle feiten. Hoe zag de omgeving eruit? Was het overzichtelijk, waar kwam de fietser vandaan? Was de fietser zelf goed zichtbaar? Maar toch denken we dat de aanrijding in dit geval te voorkomen was. U leert het al bij de lessen die u neemt om uw rijbewijs te halen. Kijk altijd in uw binnen- en buitenspiegel(s) voordat u uitstapt. Stel het regent, of het is donker, check uw spiegels dan dubbel. Voorkomen is beter dan genezen.Aanrijding met een fietser

Natuurlijk realiseren wij ons dat dit een ongelukje is, dat altijd kan gebeuren. Maar waar het om draait is bewust omgaan met de risico’s die u loopt in het verkeer. Veel schades ontstaan in de eerste en de laatste vijf minuten van de autorit. In deze casus bleek dit ook weer. De schade ontstond in de laatste vijf minuten. Besteed extra aandacht de eerste vijf minuten van uw vertrek en de laatste vijf minuten voor aankomst. Een extra tip nav deze casus: Check dus altijd goed uw spiegels als u klaar bent met de autorit, voordat u de deur open doet en uitstapt.

Meer lezen over schade voorkomen? In onze verzekeringsbibiliotheek vindt u het artikel: Voorkom schades die je kunt voorkomen

Comment Section

1 reactie op “Aanrijding met een fietser


Door Jessica v Arnhem op 17 augustus 2018

Zo zie je maar weer, een ongeluk zit in een klein hoekje… gelukkig liep het deze keer goed af.

Plaats een reactie


*


Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen