U heeft een verzekering, maar bent u wel verzekerd?
Goede preventie verkleint de kans op schade en voorkomt financiële problemen. Download nu > 25 preventietips en voorkom dat u na schade geen uitkering krijgt!

Page content

article content

8 Tips om diefstal van uw pleziervaartuig te voorkomen

Het is weer mooi en zonnig weer. Hoog tijd om met uw boot te varen. Maar hoe zorgt u er voor dat de kans op diefstal van uw boot, zo klein mogelijk is?

Veel klanten kennen ons als verzekeringspartij waar met een vertrouwd gevoel uw zakelijke verzekeringen afgesloten en ondergebracht kunnen worden. Eén van onze speerpunten is klanten goed te informeren welke maatregelen genomen kunnen (en moeten) worden om schade te voorkomen. Dit zodat wij bij schade goed kunnen helpen.

Op verzoek van een aantal klanten verzekeren wij ook hun pleziervaartuigen. Nu het mooi weer is, is de kans op diefstal van uw boot groter dan als hij veilig in de stalling ligt. Daarom informeren wij u hoe u diefstal van uw pleziervaartuig kunt voorkomen. In ieder geval, hoe u het dieven zo moeilijk mogelijk maakt uw boot te stelen.Diefstal boot

8 Tips om diefstal van uw pleziervaartuig te voorkomen

  • Leg de boot zo goed mogelijk vast aan een kabel of ketting met goedgekeurd slot
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk bij de kajuitingang
  • Zorg voor een aanvullend elektronisch beveiligingssysteem, bijvoorbeeld een alarmsysteem of voertuigvolgsysteem
  • Stal uw spullen in de winter in een veilige botenstalling
  • Zet op een goed zichtbare plaats van uw boot, binnenboordmotor of buitenboordmotor uw postcode en huisnummer
  • Als uw boot op een trailer heeft staan, beveilig deze dan met een passend en goedgekeurd slot. Bijvoorbeeld een koppelingsslot of een wielklem
  • Haal uw motor van de boot of zorg anders dat er een goedgekeurd buitenboordmotorslot op zit
  • Niets er in; niets eruit. Neem waardevolle spullen mee bij het verlaten van uw boot.

Sloten

U ziet in deze tips een aantal keer goedgekeurde sloten voorbij komen. Alle verzekeraars eisen een goedgekeurd slot om diefstal te voorkomen. Dit zijn zware sloten op de motor, kajuit ed. Laat u goed voorlichten door een installateur die verstand heeft van diefstalpreventie van boten. Maak foto’s van de sloten en de plaatsen waar deze zitten op uw boot. Sla de foto’s digitaal op.
Vergeet nooit de sloten te gebruiken als u de boot verlaat. Heeft u diefstal van uw boot verzekerd? U moet dan na diefstalschade de verzekeraar aantonen dat u alles heeft gedaan om diefstal te voorkomen. Kunt u dit niet, loopt u een fors risico dat de verzekeraar u niets vergoedt.

Comment Section

0 reacties op “8 Tips om diefstal van uw pleziervaartuig te voorkomen

Plaats een reactie


*


Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 136 beoordelingen